HELP! - R6Messagenet.com
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 08-01-2009, 08:21 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Feedback Score: 0 reviews
HELP!

So I just changed the oil on my 2007 R6 and everything looked good till I started it up. White smoke came pouring out of my exaust. I let it run for 10 min and it was still smoking. Then I tried again today for another 10. Started out fine but then when it got to about 170 degrees, it started smoking again. I asked a few places around and they said white smoke was water or coolant but there is no way because all I did was drain the old, fill with new, and replaced the filter.

Also, smoke has a smell to it. Slightly burnt smell I guess. The engine sounds fine but at times it bogs down a little bit or sputters.

Maybe too much oil?

I don't think I blew anything because I haven't gotten to ride it after the oil change.

Hope someone can help me out! I have checked many threads about this and couldn't find an answer.
Rissevonzane is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 08-03-2009, 10:57 PM
www.frontiercycle.com
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 165
Feedback Score: 0 reviews
Help me out here with some details.

What brand and type oil did you use?
How much did you put in?
Did you replace the oil filter?
If you replaced the oil filter, did you oil the ring like you're supposed to?
jebova2301 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-09-2010, 08:19 PM
by the beard of Zeus!!!
 
Join Date: Sep 2006
Location: Berks, PA
Posts: 103
Feedback Score: 0 reviews
Your exhaust was propbably covered in fresh oil. If you don't wipe it off, it will smoke for a lot longer than 20 minutes.

2008 R6- Arrow Ti exhaust, YEC engine kit, custom P&P by Barton Racing, Racetech valving, and a few other choice morsels!! Putting down 125.5rwhp and 50.2rwtq.
CosmoK is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the R6Messagenet.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome