Please help bike won't start/ turn over : Yamaha R6 Forum: R6MessageNet : YZF-R6 Forums
 
» Insurance
» Sponsors
» Yamaha YZF R6 Prices
Go Back   R6Messagenet.com > Yamaha YZF-R6 > The Welcome Center

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2011, 04:15 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Feedback Score: 0 reviews
Bolen211's Garage
Default Please help bike won't start/ turn over

Hi guys
Just picked up a 2002 r6 it won't start on the button just a clicking under the seat. Has a new battery but the starter motor does not engage. If I rock the bike back and forwards in gear it will then start, could it be the starter motor
Bolen211 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-12-2011, 06:30 PM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Toronto Canada
Posts: 48
Feedback Score: 0 reviews
John Pirone's Garage
Default

Even though the battery is new it may need a charge. My bike was making the same clicking noise under the seat as well when I couldn't get it to start. I gave it a boost and started up no prob and haven't had any problems since.
John Pirone is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2011, 02:29 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Feedback Score: 0 reviews
Bolen211's Garage
Default

I put it on charge but still no joy, if I rock it in gear it will start!
Bolen211 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2011, 04:07 PM   #4 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Toronto Canada
Posts: 48
Feedback Score: 0 reviews
John Pirone's Garage
Default

don't know... maybe try posting on the tech page. Good luck
John Pirone is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 08:36 AM   #5 (permalink)
Lifetime Premium
 
chidadog's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 51
Feedback Score: 0 reviews
chidadog's Garage
Default

Check the tip sensor. But sounds like a bad starter or dead cells in the battery. Try jumping it at the solenoid. PM me if you need more info.
chidadog is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 08:29 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Jacksonville NC
Posts: 15
Feedback Score: 0 reviews
yzfr6gm's Garage
Default

it could be a bad starter, or going bad, but also the noise sounds like a dry start which is caused by a bad battery, and although you charged it it may have dead cells and not holding a charge...
yzfr6gm is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2012, 06:05 AM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Feedback Score: 0 reviews
KILBURN's Garage
Default

I have the same problem. was it the starter?
My battery is good and most of the time it will start the bike.
It has happen twice(early morning when i need to be somewhere), when i try start the bike. It it's like the starter motor jams up. press the start button and it just makes a noise but doesn't turn.
If i put it in gear and push it back and forth it drags the rear wheel, it doesn't roll. So i push it back and forth in desperation and tried again both times it worked after this...(eventually)
Any ideas?
KILBURN is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2012, 12:00 AM   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Feedback Score: 0 reviews
plainandsimpo's Garage
Default

put full charge on the battary my cousins bike did the same ..
plainandsimpo is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 01:46 PM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 9
Feedback Score: 0 reviews
R6stuntin88's Garage
Default

Hey I just got a 2003 r6 and as I was readying it home from buying it and bogged out ..I tried to start it again and all I get is a single click fromt the stator relay ..the instrument panel dossent dim when trying to start no error codes come up ..It has a power commander but I took it off and still get a click
R6stuntin88 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 06:14 AM   #10 (permalink)
Junior Member
 
The blue R6cer's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: UK
Posts: 11
Feedback Score: 0 reviews
The blue R6cer's Garage
Default

The Reg/Rec may have given up the ghost.
The blue R6cer is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum
R6MessageNet.com is an independent Yamaha enthusiast website. Content on R6MessageNet.com is generated by its users and R6MessageNet.com is not in any way affiliated with Yamaha Motor Corporation, U.S.A.