Bad gas/clogged injectors? : Yamaha R6 Forum: R6MessageNet : YZF-R6 Forums
 
» Insurance
» Sponsors
» Yamaha YZF R6 Prices
Go Back   R6Messagenet.com > Yamaha YZF-R6 > R6 Maintenance & Technical

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-31-2005, 04:38 PM   #1 (permalink)
Trevor
 
TSD04R6's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Kalamazoo, MI
Posts: 1,220
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via ICQ to TSD04R6
TSD04R6's Garage
Default Bad gas/clogged injectors?

Over the winter, I forgot to add fuel stab. into my tank and only had about 1/2 tank full.

I took the bike out for the first time Tuesday night (rode 10 miles) and bike was fine.

I took the bike out yesterday (wednesday) rode 30 miles, filled up to full, rode another 30 miles so 70 miles into the year, were getting off the highway and im co-sting(sp) to a stop in N at about 50 and it stalls. I start it a few times, stalls without rev. I put it in first at the stop, stalls (it wont idle).

I ride the next 5 miles home and get stuck at about 7 lights and it stals at 4 during idle. (it went for about 2 mile with no prob)

I let the bike sit for about 25 min at home and ride to pick up some TEKRON w/ no problem (idle was fine). I fueled up again and put slightly more TEKRON in then needed (fuel/injector etc.. cleaner) and the bike ran fine for another 35 miles except stalling when co-sting into friends drive way about 10 minutes earlier. (so one stall after Tekron added)

*Im thinking over winter, the fuel formed a "gel" and clogged some shit....
*I havent checked plugs

Anyone? Im thinking after this tank I should be fine. Its a 2004 R6 with 6500 mi.

Thanks alot, Trevor
__________________
2004 BLUE R6


Last edited by TSD04R6; 03-31-2005 at 04:44 PM.
TSD04R6 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-31-2005, 05:24 PM   #2 (permalink)
got vinyl?
 
Scott From NJ's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Passaic County, NJ
Posts: 877
Feedback Score: 20 reviews
Send a message via ICQ to Scott From NJ
Scott From NJ's Garage
Default

got a power commander? try disconnecting it. fixed my problems
__________________
PM me about getting your R6MN decals (or ANY decals in my GB thread for that matter---http://www.r6messagenet.com/forums/s...ad.php?t=37408)
Scott From NJ is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2005, 05:36 PM   #3 (permalink)
Member

 
blueblur's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: North MD
Posts: 5,078
Feedback Score: 6 reviews
Send a message via ICQ to blueblur Send a message via AIM to blueblur
blueblur's Garage
Default

I've been having some issues with my bike too :/ http://www.r6messagenet.com/forums/s...ad.php?t=40749

If you haven't changed your plugs yet now might be a good time. Thats what I'm going to try.

Other than that put some fresh fuel in it and maybe a little bit of fuel injector cleaner and see how it runs after that.
__________________
blueblur is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2005, 03:11 AM   #4 (permalink)
Hi , How are ya
 
6sN7s's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Palm Springs, CA
Posts: 3,512
Feedback Score: 7 reviews
Send a message via ICQ to 6sN7s Send a message via AIM to 6sN7s Send a message via MSN to 6sN7s Send a message via Yahoo to 6sN7s
6sN7s's Garage
Default

^^^ WHat he said, A littel fuel injector cleaner could help out a lot.
__________________
You All Laugh Because I Am Different, I Laugh Because You're All The Same.
6sN7s is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2005, 12:17 AM   #5 (permalink)
Trevor
 
TSD04R6's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Kalamazoo, MI
Posts: 1,220
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via ICQ to TSD04R6
TSD04R6's Garage
Default

Well guys..... As you know I added techron (sp) which is fuel cleaner/injector/"the works" and the bike has ran find for the last 60 miles on this tank.

THANKS EVERYONE!
__________________
2004 BLUE R6

TSD04R6 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Forum Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum Ducati Scrambler Forum Kawasaki Ninja 250SL Forum
R6MessageNet.com is an independent Yamaha enthusiast website. Content on R6MessageNet.com is generated by its users and R6MessageNet.com is not in any way affiliated with Yamaha Motor Corporation, U.S.A.